Droeftoeteren

Hier en daar wat aan elkaar geplakte sneeuwklonten zonder zintuiglijke attributen in een mistig stadsplantsoen. Douw er wat takken in en klaar is de pop. Paard Americo had je laatste wortel via je schoen gekregen. In de ijskast alleen een zak kant- en klaargesneden nasigroenten waar de wortel al doorheen gedraaid is en deze week had Hello Fresh andere ingredi├źnten in de boodschappenbox gestopt.

Een sigarendoos met oude knopen voor ogen of de jas? Heeft toch niemand meer. Wie rookt er nou nog sigaren of knipt er nog knopen van versleten kleding? Gaat in z’n geheel in de zak van Max, op weg naar een goed doel.

Snel, want de dooi heeft al ingezet. Rollen zo hard je kunt om toch een sneeuwman of -vrouw te bouwen, maar wel oppassen voor de alom aanwezige hondenpoep. Koning Winter deed een aanval, net nu de energietarieven exploderen. Oeioei, quelle tristesse op deze gure zondagochtend.

Maar dan ontmoet je tussen alle droeftoeters toch ineens zo’n echt ouderwets heerschap, met strohaar, wortelneus, pet, sjaal, jas met knopen en armen van takken en is alles weer goed.