pauzeplek bushalte

AMERSFOORT – 5 januari 2018 – Aan de Stadsring bij bushalte ‘de kei’ kregen langsrijdende buschauffeurs vandaag de gelegenheid een pauze te nemen. Pieter Groenveld uit Amersfoort creëerde daar al vroeg in de ochtend een rustpunt, uit solidariteit met de chauffeurs die gisteren het werk neerlegden om aandacht te vragen voor hun arbeidsvoorwaarden.

‘Chauffeurs wordt geen tijd meer gegund te pauzeren en een sanitaire stop te maken. Ik bied hen hier die gelegenheid met koffie, thee en zelfs een geïmproviseerd toilet’, zegt Groenveld. Een informatiebord toont krantenartikelen over de staking en de achtergrond van zijn actie. De locatie bij de kei heeft hij met zorg gekozen. Bij deze bushalte stoppen zoveel bussen, dat passagiers eenvoudig op een andere bus kunnen overstappen om verder te reizen. Alle bussen rijden vanaf hier dezelfde route naar het station. Dat stelt de chauffeur in staat even de benen te strekken en een drankje te nuttigen.

Aan de overkant van de weg langsrijdende chauffeurs steken hun duim op uit waardering voor deze ludieke actie. De hele dag al krijgt hij leuke reacties van de chauffeurs die bij de halte stoppen en uitgenodigd worden. Maar uitstappen en pauzeren deed geen van hen. Groenveld blijft er zo lang mogelijk zitten, totdat het weer te bar wordt. De kou nog speelt geen rol. Hij is er goed op gekleed, heeft z’n pyjamabroek onder zijn jeans en draagt warme sokken. Hij wil zoveel mogelijk chauffeurs in staat stellen bij hem te pauzeren, maar als het hard gaat regenen, dan zal hij naar huis gaan.